در گفتوگوی «دنیای اقتصاد» با مدیرعامل «تولید نیروی برق سبز بینالود» بررسی شد.
براساس ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانشبنیان، صنایع بالای یک مگاوات موظف هستند حداقل یک درصد از مصرف برق خود را از انرژیهای تجدیدپذیر تامین کنند و سالانه این سهم را به مقدار یک درصد افزایش و طی پنج سال به ۵ درصد برسانند. این اتفاق در تابستان امسال و پیک مصرف با راهاندازی تابلو سبز در بورس انرژی و استقبال صنایع همراه شد تا مشخص شود که بسیاری از شرکتها برای اجرای این قانون و همچنین جلوگیری از عدمالنفعهای خاموشی حاضرند به ازای هر کیلووات ساعت برق تا حدود ۴ هزار تومان هم بپردازند.
آقای مهندس امیر طالبی طرقبه عضو هیاتمدیره انجمن انرژیهای تجدیدپذیر و مدیرعامل نیروگاه بادی بینالود معتقد است: «ساتبا» حمایت مطلوبی از تابلو سبزها داشته و مشتریها را به این سمت سوق داد؛ به طور نمونه حتی با وجود درخواست و مکاتبات نیروگاههای قدیمیتر برای حضور در این بازار، ساتبا با هدف جلوگیری از افزایش عرضه در بازار، تن به این درخواست نداد. از طرفی ساتبا تمام قراردادهای دیگر اعم از فروش برق به رمزارزها و فروش دوجانبه برق به صنایع و همچنین صنایعی که بر اساس ماده ۱۶ باید یک درصد از برقشان را از محل انرژیهای تجدیدپذیر تامین میکردند، همه را به سمت تابلو سبز هدایت کرد و این قراردادها هم ماهانه بود که همین اتفاق باعث شد تا قیمتها افت نکند.
در عین حال به گفته امیر طالبیطرقبه کارگزاران به صنایع راهکار میدهند که تا سیام هر ماه برای خرید دست نگه دارید و اگر تا آن تاریخ تجدیدپذیرها برقشان را نفروشند، باید هر کیلوات ساعت برق را به نرخ ۸۰۰ تومان به ساتبا بفروشند و تازه پولشان را هم به صورت نقد نمیتوانند دریافت کنند؛ بنابراین به قیمت ارزان به شما میفروشند؛ اتفاقی که در سه ماه اخیر شاهد بودهایم و چند عرضهکننده برق که قرارداد هر کیلووات ۸۰۰ تومان با ساتبا منعقد کرده بودند، در روزهای ۲۹ و ۳۰ مجبور میشوند با قیمتهایی حدود ۱۲۰۰ تومان برقشان را به صنایع بفروشند؛ در حالی که چنانچه انجمن انرژیهای تجدیدپذیر به عنوان سبدگردان انتخاب شود و ابتدا عرضهکنندگان خرد برقشان را بفروشند و بعد عرضهکنندگان بزرگ برقشان را عرضه کنند، قیمتها افت نمیکند. متن پیش رو ماحصل گفتوگوی «دنیای اقتصاد» با امیر طالبیطرقبه، عضو هیئت مدیره انجمن انرژیهای تجدیدپذیر در خصوص چالشها و راهکارهای پیش روی تابلوسبزها در بورس انرژی است که در ادامه میآید.
مصاحبه کامل آقای مهندس امیر طالبی طرقبه با روزنامه دنیای اقتصاد را در اینجا بخوانید.
بدون دیدگاه